De verplichting tot het laten keuren van arbeidsmiddelen volgt uit art. 5.3 van de Arbo-wet, het nemen van risicobeperkende maatregelen n.a.v. de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Deze verplichting wordt nader uitgewerkt in het Arbobesluit (art. 7.4a). Dit is een algemene richtlijn en geldt dus niet alleen voor arbeidsmiddelen in bijvoorbeeld de bouwsector maar op iedere werkplek en voor iedere werkgever. Met het periodiek (laten) uitvoeren van o.a NEN-3140 keuringen toont de werkgever aan de goede en veilige staat van arbeidsmiddelen te waarborgen.

Mocht u van plan zijn een Arbozorgsysteem zoals VCA, ISO of RI&E te gaan implementeren binnen uw organisatie, voldoet u bovendien aan de eis tot het keuren van elektrisch handgereedschap of  klimmateriaal.

Eventuele reparaties worden in overleg veelal direct bij u ter plekke verzorgd. Hiertoe werken wij samen met onze leveranciers zoals:  Bosch, Hitachi, Metabo, Makita, Milwaukee, Panasonic, Protool, Festool, Rems, Starmix, Solide, Asc, Allumat, hiermee blijven wij zorgen voor levering van goede, betrouwbare en professionele gereedschappen en originele onderdelen voor vele merken. U hoeft uw klimmaterieel of gereedschap niet lang te missen en er kan meteen weer met goedgekeurd materiaal worden gewerkt.

06-83561689

Advies nodig?

Bel ons en we bespreken samen met u de mogelijkheden.

Volgens de Arbowet en RI&E bent u verplicht te zorgen voor een veilige werkomgeving. De arbeidsmiddelen en installaties dienen regelmatig te worden geïnspecteerd, om aan deze eis te voldoen.

 
© Copyright - PMB Keuringen - Alle rechten voorbehouden. - Privacybeleid